FM-guld 2017

Deltog i FM-tävlingarna i mathantverk med min söta chili. Den måste ha fallit juryn i smaken för jag vann guld! Juryns utlåtande var:

En klassisk chilidip till vårrullar och kyckling. Produkten har en fin balans mellan sötma och syra och god smak. Klar vacker färg med krämig chutneykonsistens”.

För tillfället finns min chili till salu i Frimans Diversehandel i Tenala och i Gårdsboden i Kyrkslätt. Jag kommer även att finnas på julmarknader runt om i regionen.

IMG_6137

 

Annons

Ännu en smörgåstårta…

Min pojke firade sin 14.de födelsedag idag och bjöd på denna ”standardtårta” med skinka. Receptet fick jag av min ‘svärmor’ och var den första smörgåstårta jag gjorde. Den har hängt med under årens lopp och hör fortfarande till favoriterna som går hem hos både yngre och äldre släktingar.

image.jpeg

Smörgåstårtor a’la Italy

Fick en beställning på 2 smörgåstårtor med italienska smaker. Resultatet blev en tårta med soltorkade tomater, oliver och mögelost som huvudingredienser, den andra med grön och röd pesto, samt en ost-citronkräm däremellan (passande med flaggans färger också i fyllningen!).

Till Italiens smaker hör ju även mozzarella, rucola, vitlök, salami, parma och parmesan så även dessa fick vara med på ett hörn.

vappen 026

vappen 021

Valborg och 1:a maj

Så har vi redan kommit fram till vappen. Tiden går fort ibland…

I går hade vi en ‘Vappen Pop-Up’ i byn. På plats fanns förstås Locavore, Garden Fork och Ingvalsby Gård men även HerrgårdsGlass och Solhyddan var inbjudna. Vi hade en mycket lyckad dag med många besökare och vi hade tom tur med vädret!

Ingvalsby Gård sålde hemgjort mjöd, struvor, churros och lantägg.
Ingvalsby Gård sålde hemgjort mjöd, struvor, churros och lantägg.

 

Garden Fork hade tex fröer och trädgårdstillbehör till salu.
Garden Fork hade  fröer och trädgårdstillbehör till salu.

 

Sofia från HerrgårdsGlass frestade med sin goda glass.
Sofia från HerrgårdsGlass frestade med sin goda glass.

 

Sussi från Solhyddan hade fina perenner och sommarblommor.
Sussi från Solhyddan hade fina perenner och sommarblommor.

 

Locavore deltog till vappen-temat med ballonger och annat smått och gott!
Locavore deltog till vårt vappen-tema med ballonger och annat smått och gott!

 Önskar Er alla en Glad Valborg och 1:a maj!

 

 

Läsvärt

En läsvärd bok (på engelska) med enkla tips för en hälsosammare vardag. Behandlar tex tillsatsämnen, vikten av gemensamma  måltider, hur man kan spara pengar genom att planera sina måltider och ekologiska råvaror. image

Ny produkt till salu

Nu finns min söta chili till försäljning i Gårdsboden i Kyrkslätt. God att servera som tillbehör till tex till kött. Där finns även tomatsåsen och den milda tomat-chilisåsen som kan användas som pastasås, på pizza, i grytor eller att doppa bröd i. Tomatsåserna innehåller 85% tomat och alla grönsaker är naturenligt odlade i min egen trädgård och naturligtvis utan tillsatsämnen.

image

 

Kurs om etiketter

Har varit på en kurs där vi gick igenom vilken information som bör finnas på etiketter hos Margot Wikström på Tackork gård i Nagu. Kursen hölls av Mervi Louhivaara från LounaFood. Svårt att få en tilltalande layout då det måste finnas så mycket text på etiketten. För övrigt en mycket trevlig kurs där även andra mathantverkare från Nagu-trakten var med.